Uwaga: nie wierz w to i podgotuj makaron (ok. 4min) przed przystąpieniem do gotowania lasagni.
Makaron naprawdę dobry jakościowo z semioliny a nie ze zwykłej mąki jednak należy go wygotować.
W weekend chciałam zabłysnąć przed teściową... chciałam przygotować lasagnie. Dotychczas gotowałam makaro, zasugerowałam się informacją na opakowaniu i po 20 minut pieczenia, makaron zaczal twardniec, musiałam szybko wyrzucić wszystko z brytwanki, zetrzec mięso z sosami z makaronu, podgotować makaron, poprzekładać od nowa do brytwanki i zapiekać raz jeszcze. Udało się :) ale ile mnie to nerwów kosztowało.
Pozdrawiam
Mama Tester
A u mnie bez gotowania jest rewelacja. Może inny sposob robienia lasagne :-)
OdpowiedzUsuńA u mnie bez gotowania jest rewelacja. Może inny sposob robienia lasagne :-)
OdpowiedzUsuńPolecam nastepnym razem zrobic bez gotowania ale zrobic jak stara receptura włoska mowi. Przygotowac wszystko ciepły sos bolognese i besamel. Beszamel wylewa pani na dno i zatapia makaron na to bolognese ser mkaron i tak dalej z 3 razy na góre reszte beszamelu. Tak musi postac z 15 minut przed włozeniem do piekarnika. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń